26 Eylül 2012 Çarşamba

Pancar Turşusu

Tarif İlhan Eksen' in  "Dengeli Demlenme ve Rakı Mezeleri" adlı kitabından...

1/2 kg kırmızı pancar, 1/3 bardak limon suyu, 2/3 bardak sirke, 4 diş sarmısak, 2 kesme şeker,tuz.

Pancar yıkanıp paklanıp tencereye girer ve su ile üzerini örter içine 2 de kesme şeker atılır. Yumuşayıncaya kadar tıkır tıkır haşlanır.



Teker teker tencereden çıkarılır, tencerede kalan su dökülmez. O süzgeçte serinlerken 4 diş sarmısak tuzla dövülür. Bir bardakta sirke ve limon suyu ile sarmısak karışır.

Pancarlar tam soğumadan soğuk su altında kabuklarından soyulur ve kalın halkalar halinde dilimlenir.

Kavanoza doldurulur, üzerine bardaktaki karışım eklenir ve kalan boşluğa tencerede kalan suyun üzerinden alınarak eklenir.
Sabah yapılıp akşam tüketilebilir, bekledikçe lezzetlenir.

1.) Küçük kaselerde suyu ile birlikte tüketilebilir.
2.) Salatalarda kullanılabilir.
3.) Rendelenip yoğurt ya da mayonez ile karıştırılabilir.

Afiyetle..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder