19 Eylül 2012 Çarşamba

İki Kalas Bir Heves

derler.. Yeter ki heves olsun, neler neler yapılır...




Malzeme işte bu. İki kabak, bir havuç. Yani iki kalas bir heves... Zeytinyağı ve un.

Kabakları ve havucu soyuyoruz...
Rendeleyip içine yarım çay bardağı zeytin yağını ekleyip ocağa koyuyoruz.




Çabucak kavuruyoruz...




Altını kapatmadan bir dakika önce bir çorba kaşığı un ekleyip karıştırıyoruz..





Şöyle toparlanıp biraz macun kıvamını alıyor...

Soğuyunca da kilitli torbaya koyup dondurucuya atıyoruz...

Şimdi bundan ne mi olur?

1.) İçine bir avuç ceviz dişe gelir kıyılır. Bir tutam dereotu, biraz kırmızı biber ve sarmısaklı yoğurt konulursa nefis bir kabak salatası olur.

2.) Taze soğan, dereotu, maydonoz eklenir. Un, yumurta ve yoğurtla karıştırılır mücver olur.

3.) Taze soğan, dereotu, maydonoz, nane, pul biber eklenir. Börek içi olur. O böreği yaparken yufkanın üzerine bir de soda dökülürse tadına doyulmaz.

4.) Sebze çorbasına katılır lezzet verir.

5.) Yumurta, dereotu, taze soğan ile de işte size omlet...

İki kalas bir heves işte :) Afiyetle...



3 yorum:

  1. e ben bunu yapmazmıyım, yapıp da dolapları doldurmazmıyım:))

    YanıtlaSil
  2. Peki unu neden koyuyoruz? Lale abla yalnız sana degıl de neden buraya sordugumu hıc bılmıyorum: )

    YanıtlaSil
  3. Kabak sulanıyor, biraz un koyunca daha bir lezzetli oluyor. İstemiyorsanız koymayabilirsiniz. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil