9 Aralık 2013 Pazartesi

Çayın/Ihlamurun En Güzel Eşlikçisi


Kışlardan bir kış ki hava -30 derece olmuş Ankara' da.. Yağan kar buz kütleleri halinde duruyor. Yakıt yok.. Çeyrek depo kalmış fuel-oil borular donmasın diye idareli yakılmakta. Okullar tatil, dışarıda soğuk kadar keskin bir linyit kokusu. Pencereler içeriden naylonla kaplanmış olan ısı kaçmasın diye. Isıcam filan nerede? Lafı bile yok.

İşte o soğukta battaniye altında kitaba dalmışken biraz ısıtsın diye odaya alınmış elektrikli ocakta kaynayan tarçınlı, zencefilli ıhlamur ve davlumbaz tipi elektrikli ızgarada pişen peynirli ekmeğin kokusu..

Atla deve değil tarifi.. Bayat ekmekler dilimlenir, kalmış peynir yumurta sarısıyla iyice ezilir, içine biraz maydonoz ya da dere otu karıştırılır, ekmeklerin üzerine sürülür ve doğru ızgaraya. Pişince üzerine biraz da kırmızı biber serpilince tadına doyulmaz.


8 yorum:

  1. O kışları da iyi bilirim :)

    YanıtlaSil
  2. zor günler de içinizi ısıtan bir güzellik elinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. pazar kahvaltımızda bizde tercih ederiz. sevgiler. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. nefis değişik bir tat ellere sağlık bana da beklerim sevgiler http://www.seviminaskanasi.com/2013/12/catlak-mayali-pogaca-tarifi-catlayan.html

    YanıtlaSil