8 Mart 2014 Cumartesi

Tatlı Filiz ya da Yabani Kuşkonmaz





Bu.. bu.. nedir bu?

Bu yabani kuşkonmaz ya da buradaki adıyla tatlı filiz. Bahar yağmurları başlayınca çıkar. Pişirmesi inceliklerini bilirseniz gayet kolaydır ve çok lezzetlidir.

İki üç haftadır pazarda boy göstermeye başladı. Sormaya gittiğimde "bacım sen bekle bi yağmur yağsın sonra al" cevabını aldım. Güzelim yörük kızıma güvenirim.

Bu hafta el etti uzaktan, 4 demeti tutuşturdu elime 5 lira verecen diyerek. Aldım geldim. Böyle çok göründüğüne bakmayın. Ayıklanıca iki kişiye bir öğün olacak.





İşte ayıklanmış hali. Elimizle uçlarından çıt çıt iki ya da en çok üç kırıyoruz. Dahası körpe görünse de kılçıklanır yenmesi zevkli olmaz.

Şimdi bir baş soğanı çintip yağda pembeleştirecek ve içine bunları katıp orta ateşte kavurarak pişmesini bekleyeceğiz. Yumuşayınca tuzu, karabiberi ve iki yumurtayı ekleyip yumurtayı patlatıp hafifçe karıştıracağız.




İşte bu... Yanında taze ekmek de varsa... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder